10.10.2016.

Advanced Technology days 12 - ATD konferencija

Mjesec studeni, točnije njegova sredina, 16. i 17. studeni i ove je godine rezerviran za tradicionalnu Microsoftovu konferenciju Advanced Technology Days i to njezino 12. izdanje. Više od 400 prošlogodišnjih sudionik jasan su znak da je ovaj dvodnevni događaj nezaobilazno mjesto za razmjenu znanja i iskustava iz područja tehnologije odnosno ICT-a općenito.

Konferencija zbog povećanog broja sudionika seli iz Arena Centra u najveći konferencijski centar u Zagrebu – Hypo Centar na križanju Ulice Josipa Marohnića i Slavonske avenije. Prošlogodišnjim rastom ATD postaje najveća tehnološka konferencija u Zagrebu, uzimajući u obzir broj sudionika i njeno trajanje, čime zaslužuje i adekvatan prostor.

Sadržajno gledano, okosnica konferencije bit će novosti iz cloud svijeta – poglavito Azurea i Officea 365 koji iz mjeseca u mjesec rastu i razvijaju se te dobivaju nove funkcionalnosti, podjednako interesantne krajnjim korisnicima i sistemskim odnosno razvojnim inženjerima.

Windowsi 10 doživjeli su svoje prvo veliko osvježenje u obliku anniversary updatea, koje bi se u kontekstu prijašnjih ažuriranja sustava zapravo moglo smatrati novom inačicom. Donosi nam pregršt novosti, a većina će njih biti predstavljena u sklopu predavanja na ovogodišnjem ATD-u.

Digitalna transformacija kroz koju današnji svijet prolazi podigla je na sam vrh ljestvice važnosti i jedno donedavno relativno zanemarenu temu. Sigurnost informacijskih sustava danas je jedna od najvažnijih tema u IT-u. Microsoftova je priča ovdje iznimno jaka, upravo zbog želje da svojim korisnicima omogućimo u potpunosti bezbrižan rad bilo da koriste naše tehnologije u našem javnom oblaku, kod nekog od partnerskih pružatelja usluga ili pak u svom vlastitom, privatnom oblaku. Priča sigurnosti bit će protkana kroz cijeli sadržaj ovogodišnjeg izdanja konferencije.

Ova jesen donosi nam i nove inačice Windows Servera 2016 i System Centra 2016 koji će u svijet privatnog i hibridnog oblaka donijeti najsvježije inovacije iz Microsoftovih podatkovnih centara. SQL Server 2016 s nama je već neko vrijeme, a na ATD-u ćemo ga promatrati u kontekstu moderne priče upravljanja podacima.

Sprema nam se i sljedeća verzija Visual Studia te brojne novosti iz Microsoftova svijeta otvorenih tehnologija. Obzirom da Microsoftova ljubav prema open source zajednici više nije nikakva novost, jedna značajan dio sadržaja bavit će se upravo temama iz svijeta otvorenog koda, od Linuxa u Windowsima do SQL Servera na Linuxu te naravno nezaobilazne Azure platforme u svim kombinacijama (Python, Ruby, Red Hat, SuSe, Java... ).

Vidimo se u Hypo Centru, križanje Slavonske avenije i Ulice Josipa Marohnića, 16. i 17. studenog.

Za sva pitanja u vezi s prijavama obratite se na prijave@mpg.hr.

Iste prihvaćamo najkasnije do 15.11.2016. do 12 sati.