IT Pro Zagreb

Prijavi u grupu

Događanja

New Office , IT Pro Zagreb Ponedjeljak - 24.4.2017. - 17:30

Join Windows 10 to Azure Active Directory and beyond!

Poštovani članovi,
I ove godine imamo čast ugostiti eksperta po pitanju Active Directory servisa, Sandera, Berkouwera. Ovim putem pozivamo vas na ovo veoma zanimljivo predavanje!
"Since early Windows versions, we’ve been joining Windows devices to Active Directory domains. This works great, although we do hit problems sometimes.
Windows 10 brings a huge change to the way we think of joining de ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 2.3.2017. - 17:30

Azure Virtual Networks

Od virtualne mašine, aplikacije ili mjesta za pohranu podataka ne bi bilo previše koristi da nisu (mrežno) povezane s ostatkom svijeta. Kod Microsoft Azure-a važnu ulogu povezivanja s vanjskim ali i unutarnjim svijetom imaju Virtualne Mreže. Tu funkciju potpomažu i ostale „điđe“ koje čine sastavni dio ovog temelja Azure oblaka. Spomenuti ćemo Network Security Groups, subnetting, Azure Load Balance ...

EDU IT Pro , New Office , IT Pro Zagreb Petak - 17.2.2017. - 14:00

SQL - Enkripcija na SQL serveru - Always Encrypted

SQL Server u zadnjih nekoliko verzija podržava različite načine enkripcije podataka, npr. Transparent Dana Encryption ( TDE ), koji je namijenjen zaštiti podataka koji se trenutno ne mijenjaju – u datotekama aktivne baze podataka ili datotekama sa sigurnosnim kopijama. Također, postoje i javno dostupne biblioteke otvorenog koda ( uglavnom u obliku implementacije simetričnih algoritama ) u TSQL-u i ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 2.2.2017. - 17:30

Napredna administracija i povećanje sigurnosti IT-a uz Power BI

Uz tradicionalne poslove upravljanja i administracije AD korisnika, grupa, sigurnosnih postavki na IT sustavima, nadogradnji korisničkih računala i drugih poslova upravljanja opremom krajnjih korisnika, IT administratori danas vrlo često imaju i druge radne zadatke. Možda će zvučati čudno, ali Power BI može pomoći i sistemskim administratorima u nadzoru korisnika i računala, upravljanju verzija op ...

EDU IT Pro , New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 15.12.2016. - 14:00

Skype for Business - pomoć pri komunikaciji u timovima

Skype for Business pruža jednostavan način komunikacije putem računala. Nekim promjenama u modelima Office 365 omogućava i telefonsku komunikaciju, no ovdje ćemo se većinom fokusirati na objedinjavanje timova i korištenje unutar Office 365 paketa kao i Broadcast opciju. Pokušat ćemo se spojiti sa kolegom Omarom u Sarajevu i pokazati prednosti rada S4B

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 1.12.2016. - 17:30

Upoznajte Microsoft Teams - nove mogućnosti kolaboracije

Likom i djelom, ovo druženje ITPro i NewOffice grupe, uveličati će jedan od najboljih na ovim prostorima, Igor Pavleković. Tko je jednom prisustvovao njegovom predavanju, navraća uvijek. Samo je jedan Igor, IT stručnjak i ljubitelj hokeja.
Današnja tema je Microsoft Teams. Zahvaljujući tehnologijama smještenima u oblaku, Microsoft Teams je dostupan svim korisnicima Office 365 paketa usluga.

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 3.11.2016. - 17:30

Što je RAID tehnologija i kako je koristiti?

U današnjoj eri virtualizacije svega i svačega često se zaboravlja na neke fundamentalne tehnologije. RAID je upravo jedna od tih tehnologija i spada u primjer virtualizacije pohrane. Cilj predavanja je upoznati vas sa samom tehnologijom i pokušati odgovoriti na neka pitanja: Što je u stvari RAID, koji su najčešće korišteni tipovi RAID polja, softverski ili hardverski RAID, optimizacija za pojedin ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 6.10.2016. - 17:30

Microsoft Ignite review i Office 365 Planner, suradnja timova i što donosi sistem administratorima

Na zajedničkom sastanku IT Pro i New Office korisničkih grupa kolega Tomislav Bronzin će imati predavanje pod nazivom "Office 365 Planner, suradnja timova i što donosi sistem administratorima", a kolege Tomislav Lulić i Romeo Mlinar osvrnut će se na teme i novosti u IT svijetu predstavljene na najvećoj svjetskoj Microsoft IT konferenciji Ignite koja se ove godine održava u Atlanti, GA od 26. - 30. ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 8.9.2016. - 17:30

Veeam & Microsoft – pregled mogućnosti i noviteta

Pridružite nam se na demonstraciji nekih od mnogobrojnih mogućnosti obnavljanja i oporavka, te integracija sa Microsoft tehnologijama koje su dostupne u sklopu Veeam rješenja. Detaljnije ćemo se osvrnuti i na načine na koje možete iskoristiti svoje sigurnosno pohranjene i replicirane podatke.

Zavirite u neke od najpopularnijih funkcionalnosti Veeam riješenja, uključujući:
- Instant VM Recover ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 7.7.2016. - 17:30

Deployment Windowsa 10 pomoću besplatnih Microsoftovih alata i Office 365 ProPlus deployment

Na zajedničkom sastanku IT Pro i New Office grupa imat ćemo dva predavanja. U prvom predavanju kolega Goran Žarinac pokazat će nam kako pomoću besplatnih Microsoft alata radimo deployment Windowsa 10, a kolega Igor Pavleković pričat će nam o deploymentu Office 365 ProPlus.

Goran Žarinac
Deployment Windowsa 10 pomoću besplatnih Microsoftovih alata.

Novi Windows 10 operativni sustav sa sobom ...

IT Pro Zagreb Četvrtak - 12.5.2016. - 17:30

Malo o Office 365 grupama i Windows kontejnerima [Tribute to WinDays16]

Na prvom zajedničkom sastanku IT Pro i New Office grupe napravit ćemo kratki pregled događanja na WinDays16 konferenciji kao i dva predavanja vezana za grupe u Office 365 i Windows kontejnere.

Tomislav Lulić
Što su Office 365 grupe?
Ako ste korisnik Office 365 servisa, čuli ste za Grupe u Office 365. Ako niste, na predavanju ćemo vam približiti što su, za što ih možete koristiti. Office 365 g ...

IT Pro Zagreb Četvrtak - 21.4.2016. - 17:30

Ten most common mistakes when deploying ADFS and Hybrid Identity

Na idućem sastanku IT Pro Zagreb koji će se ovaj put iznimno održati treći četvrtak, (21.4..2016.) umjesto tradicionalno prvog četvrtka u mjesecu imamo čast ugostiti kolegu predavača iz Nizozemske, Sandera Berkouwera. Sander je MVP za Directory Services te jedan od svjetski priznatih eksperata za Active Directory.

"Active Directory Federation Services (AD FS) is the Microsoft technology to brid ...

SQL Server Hrvatska , IT Pro Zagreb , DevUG Zagreb Četvrtak - 10.3.2016. - 15:45

Data Driven SQL event - prijenos uživo

Posao budućnosti bit će pretvaranje podataka u inteligentne radnje. Ona poduzeća koja su to prepoznala, već sada prestižu svoje suparnike.

Gledajte s nama prijenos uživo na kojem će CEO Satya Nadella i drugi Microsoft lideri podijeliti na koji način oni i korisnici izrađuju podatkovne strategije i koriste podatke koji stvaraju poslove i transformiraju industriju.

Dobit ćete insajderski pog ...

IT Pro Zagreb Četvrtak - 3.3.2016. - 17:30

SQL Server AllwaysOn Availability Group

Što je SQL AllwaysOn Availability Group. Koje su prednosti korištenja AllwaysOn Availability Grupa za isporučivanje visoko dostupnih baza podataka.
Kroz ovo predavanje osvrnuti ćemo se na tehnologiju koju nam je dostupna još od SQL servera 2012 a omogućava high availability i partial scalability za sql.
Osim teorije (slide-ova) napravit ćemo demo u kojem ćemo pokazati kako implementirati Allways ...

IT Pro Zagreb Četvrtak - 4.2.2016. - 17:30

Što nam (dobrog) nosi VMM 2016?

Kako je novi System Center takoreći "iza ugla", zapravo je i pravo vrijeme da vidimo što u njemu možemo očekivati. U sklopu ovog predavanja ćemo se posebno pozabaviti novostima koje dolaze u Virtual Machine Manageru i to u njegovoj trenutnoj javno dostupnoj verziji (Technical Preview 4). Osim podrške za novosti koje dolaze sa samim Windows Serverom 2016 i novom verzijom Hyper-V-a, sigurno postoji ...