IT Pro Zagreb

Prijavi u grupu

Događanja

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 7.12.2017. - 17:30

DevOps za sistem inženjere i administratore

Na posljednjem sastanku IT Pro grupe Zagreb u ovoj godini imamo čast ugostiti Mustafu Toromana, čovjeka koji je ove godine predavao na Microsoft Ignite konferenciji u Orlandu na temu Azure Networkinga.
Mustafa će nam održati predavanje o DevOpsu za sistemske inženjere i administratore kako bi nam pokušao rasvijetliti neke od nepoznanica s kojima se susrećemo.
Pogledajte kako DevOps na Azure izgl ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 2.11.2017. - 17:30

Azure 101

Krenimo od samog početka i naučimo kako kreirati virtualnu mašinu, napraviti backup virtualne mašine, nadgledati je, automatizirati paljenje i gašenje u određenim vremenskim intervalima te sve ostalo sto je vezano uz klasični IT admin posao. Uključite se u raspravu i postavljajte početnička ili ultra napredna pitanja na ovom interaktivnom predavanju.
Po potrebi ćemo se dotaknuti i PaaS mogucnosti ...

EDU IT Pro , New Office , IT Pro Varaždin , IT Pro Zagreb Subota - 14.10.2017. - 18:00

Redovni sastanak IT Pro User Grupe Križevci

Poštovani članovi,

pozivamo Vas da nam se pridružite na redovnom sastanku IT Pro User Grupe Križevci koji će se održati u subotu 14. listopada 2017. godine s početkom u 18:00 u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima.

Lokaciju održavanja sastanka grupe možete vidjeti ovdje: https://goo.gl/maps/fyb85aeXmQr.

Od listopada ove godine registracija za sastanke IT Pro User Grupe Križev ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 6.7.2017. - 17:30

Dynamic provisioning Windowsa 10 na desktop, mobilnim i IoT uređajima

Dynamic provisioning novi je način deploymenta koji nam je donio Windows 10 operativni sustav. Uz pomoć provisioning paketa IT administratori mogu si značajno skratiti vrijeme potrebno za deployment i konfiguraciju.
Na ovom ćemo predavanju objasniti što je to dynamic provisioning i kako radi, pokazat ćemo kako se kreiraju provisioning paketi pomoću Windows Imaging and Configuration Designera i u ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 1.6.2017. - 17:30

MS17-010 – kakva je budućnost?

Čuli ste za Conficker-a? Pojavio se potkraj 2008 godine, a potkraj 2014 i dalje je bilo više od 1,5 milijuna računala u botnetu koji je Microsoft ugasio, tj. stavio u pasivno stanje. Ironija je da i danas, iako windows server 2003 nije više podržana platforma ima računala koja su ranjiva na MS08-067 i u internim pentestovima se i dalje susreću.
Od kolovoza prošle godine počele su curiti ranjivost ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 4.5.2017. - 17:30

SCVMM 2016 ili kako pretvoriti običnog admina u super junaka sa posebnim moćima

Nakon WinDays 17 konferencije tradicionalni običaj je da napravimo redelivery barem jednog od mnoštva zanimljivih predavanja kako bi barem malo atmosfere prenijeli ekipi koja nije bila u mogućnosti prisustvovati ovogodišnjij konfi.
"Ne trebaju vam niti tajice niti plašt, maska možda, ali Virtual Machine Manager Microsoftovog System Centra sigurno! Upotrijebite njegove super moći i s lakoćom uprav ...

New Office , IT Pro Zagreb Ponedjeljak - 24.4.2017. - 17:30

Join Windows 10 to Azure Active Directory and beyond!

Poštovani članovi,
I ove godine imamo čast ugostiti eksperta po pitanju Active Directory servisa, Sandera, Berkouwera. Ovim putem pozivamo vas na ovo veoma zanimljivo predavanje!
"Since early Windows versions, we’ve been joining Windows devices to Active Directory domains. This works great, although we do hit problems sometimes.
Windows 10 brings a huge change to the way we think of joining de ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 2.3.2017. - 17:30

Azure Virtual Networks

Od virtualne mašine, aplikacije ili mjesta za pohranu podataka ne bi bilo previše koristi da nisu (mrežno) povezane s ostatkom svijeta. Kod Microsoft Azure-a važnu ulogu povezivanja s vanjskim ali i unutarnjim svijetom imaju Virtualne Mreže. Tu funkciju potpomažu i ostale „điđe“ koje čine sastavni dio ovog temelja Azure oblaka. Spomenuti ćemo Network Security Groups, subnetting, Azure Load Balance ...

EDU IT Pro , New Office , IT Pro Zagreb Petak - 17.2.2017. - 14:00

SQL - Enkripcija na SQL serveru - Always Encrypted

SQL Server u zadnjih nekoliko verzija podržava različite načine enkripcije podataka, npr. Transparent Dana Encryption ( TDE ), koji je namijenjen zaštiti podataka koji se trenutno ne mijenjaju – u datotekama aktivne baze podataka ili datotekama sa sigurnosnim kopijama. Također, postoje i javno dostupne biblioteke otvorenog koda ( uglavnom u obliku implementacije simetričnih algoritama ) u TSQL-u i ...

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 2.2.2017. - 17:30

Napredna administracija i povećanje sigurnosti IT-a uz Power BI

Uz tradicionalne poslove upravljanja i administracije AD korisnika, grupa, sigurnosnih postavki na IT sustavima, nadogradnji korisničkih računala i drugih poslova upravljanja opremom krajnjih korisnika, IT administratori danas vrlo često imaju i druge radne zadatke. Možda će zvučati čudno, ali Power BI može pomoći i sistemskim administratorima u nadzoru korisnika i računala, upravljanju verzija op ...

EDU IT Pro , New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 15.12.2016. - 14:00

Skype for Business - pomoć pri komunikaciji u timovima

Skype for Business pruža jednostavan način komunikacije putem računala. Nekim promjenama u modelima Office 365 omogućava i telefonsku komunikaciju, no ovdje ćemo se većinom fokusirati na objedinjavanje timova i korištenje unutar Office 365 paketa kao i Broadcast opciju. Pokušat ćemo se spojiti sa kolegom Omarom u Sarajevu i pokazati prednosti rada S4B

New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 1.12.2016. - 17:30

Upoznajte Microsoft Teams - nove mogućnosti kolaboracije

Likom i djelom, ovo druženje ITPro i NewOffice grupe, uveličati će jedan od najboljih na ovim prostorima, Igor Pavleković. Tko je jednom prisustvovao njegovom predavanju, navraća uvijek. Samo je jedan Igor, IT stručnjak i ljubitelj hokeja.
Današnja tema je Microsoft Teams. Zahvaljujući tehnologijama smještenima u oblaku, Microsoft Teams je dostupan svim korisnicima Office 365 paketa usluga.