EDU IT Pro

Prijavi u grupu

Događanja

EDU IT Pro Petak - 17.11.2017. - 14:00

Upoznajte Azure Networking!

Saša Kranjac je Security Specialist, IT Instruktor i Predavač sa više od dvadeset godina iskustva, a pričat će nam o Azure Networkingu. Microsoft Azure obiluje mnoštvom mrežnih servisa i mogućnosti - onih osnovnih i naprednih, sve kako bismo proširili mrežne mogućnosti, bolje upravljali mrežama, spojili se s uredskom mrežom ili unaprijedili sigurnost mrežnog okruženja.

EDU IT Pro , New Office , IT Pro Varaždin , IT Pro Zagreb Subota - 14.10.2017. - 18:00

Redovni sastanak IT Pro User Grupe Križevci

Poštovani članovi,

pozivamo Vas da nam se pridružite na redovnom sastanku IT Pro User Grupe Križevci koji će se održati u subotu 14. listopada 2017. godine s početkom u 18:00 u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima.

Lokaciju održavanja sastanka grupe možete vidjeti ovdje: https://goo.gl/maps/fyb85aeXmQr.

Od listopada ove godine registracija za sastanke IT Pro User Grupe Križev ...

EDU IT Pro Petak - 30.6.2017. - 14:00

Nano server, super teškaš perolake kategorije

Ako ste raspolozeni za neformalno druzenje uz pizzu i Colu na istoj lokaciji uz kratki rezime sto smo radili prosle godine kao i vase prijedloge

Windows server 2016 postavio je temelje za razvoj Microsoftovih serverskih tehnologija u sljedećih 25 godina. Jedna od najuzbudljivijih novosti koje nam je donio Windows Server 2016 nova je instalacijska opcija: Nano server.

EDU IT Pro Četvrtak - 13.4.2017. - 14:00

Microsoft Hyper-V Server 2016

Nova zvijezda na predavačkom nebu... Dario Štefek. Pozdravimo po prvi puta Darija kao predavača. Ne može se reći da čovjek nema u nogama IT posla.
Pričati će o Hyper-V serveru, Microsoft Hyper-V Server 2016 je u potpunosti besplatan hypervisor s funkcionalnostima identičnim onima u Server Standard / Datacenter verzijama.
Navratite i podržite Darija kojeg ćemo, siguran sam, još viđati sa predav ...

EDU IT Pro , New Office , IT Pro Zagreb Petak - 17.2.2017. - 14:00

SQL - Enkripcija na SQL serveru - Always Encrypted

SQL Server u zadnjih nekoliko verzija podržava različite načine enkripcije podataka, npr. Transparent Dana Encryption ( TDE ), koji je namijenjen zaštiti podataka koji se trenutno ne mijenjaju – u datotekama aktivne baze podataka ili datotekama sa sigurnosnim kopijama. Također, postoje i javno dostupne biblioteke otvorenog koda ( uglavnom u obliku implementacije simetričnih algoritama ) u TSQL-u i ...

EDU IT Pro , New Office Petak - 13.1.2017. - 14:00

Microsoft Teams - moderan način suradnje timova u Office 365

Čast prvog predavanja u Novoj 2017. dobio je Nenad Trajkovski. O čemu će pričati, u nastavku...

Drugog studenog 2016 godine, Satya Nadella, glavni direktor Microsofta u New Yorku je predstavio novi alat koji je sastavni dio Office 365 obitelji – Microsoft Teams. Microsoft Teams je proizvod koji na jednom mjestu omogućuje kolaboraciju timova, komunikacijom, razmjenom dokumenata, te video i audio ...

EDU IT Pro , New Office , IT Pro Zagreb Četvrtak - 15.12.2016. - 14:00

Skype for Business - pomoć pri komunikaciji u timovima

Skype for Business pruža jednostavan način komunikacije putem računala. Nekim promjenama u modelima Office 365 omogućava i telefonsku komunikaciju, no ovdje ćemo se većinom fokusirati na objedinjavanje timova i korištenje unutar Office 365 paketa kao i Broadcast opciju. Pokušat ćemo se spojiti sa kolegom Omarom u Sarajevu i pokazati prednosti rada S4B

EDU IT Pro Petak - 18.11.2016. - 14:00

Windows 10 Anniversary Update

Nastavljamo sa doajenima među predavačima. Ovaj puta, stari gost s novim predavanjem, Goran Medić, znalac MS operativnih sustava, no ne samo njih.
Navratite i poslušajte što je novo i zanimljivo u prvoj (godišnjoj) nadogradnji, a sigurno će se moći primijeniti u svakodnevnom korištenju unutar EDU okruženja.
Windows 10 Anniversary Update

EDU IT Pro Petak - 21.10.2016. - 14:00

Jedan dan u Windows kontejneru!

Na EDU Grupi imamo dva vrlo interesantna predavanja.
Prvo je od strane EDU Lead-a iz Microsofta Danijela Bačelića o Office 365 u EDU zajednici.
A drugo...
Još jedan doajen iz Microsoft svijeta, Romeo Mlinar, priča o kontejnerima. Naravno, ne onima s kojima stiže sve i svašta putem špediterskih usluga, već o Windows kontejnerima.
Na predavanju ćete saznati više i vidjeti kako su i zašto, Kontej ...

EDU IT Pro Petak - 16.9.2016. - 14:00

Linux na Hyper-V

Linux i Microsoft. Zvuči nevjerojatno, ali nije. Iz pera doajena IT-a na ovim prostorima Dragana Jelčića (Meridijana IT), čuti ćete priču o korištenju Linux računala na Hyper-V. Biti ćete u prilici vidjeti na demou na što treba paziti, koji su izazovi i kako to zapravo funkcionira.