DevUG Karlovac

Prijavi u grupu

Događanja

DevUG Karlovac Utorak - 14.3.2017. - 17:45

Kako pokrenuti startup i Visual Studio torta

Start me up! Iliti kako pokrenuti startup, tema je o kojoj će nam iz svojega iskustva pričati Andrej Radinger. Andrej je jedan od najdugovječnijih nositelja Microsoft Most Valuable Professional titule i istaknuti predavač na nebrojenim tehnološkim konferencijama. Životni put ga je bacio u nemilosrdni svijet osnivanja i vođenja "startup" tvrtke a priča je interesantna i šire od našeg programerskog ...

DevUG Karlovac Utorak - 21.2.2017. - 17:45

Bijeg iz stvarnosti - prošireni i virtualnu svjetovi

Proširena i virtualna stvarnost je oko nas. Prvo naravno ruši ograde u svijetu igara ali uskoro će se proširiti i na druge ljudske aktivnosti.
Microsoft HoloLens je uređaj namijenjen proširivanju stvarnosti stvaranjem i prikazivanjem holograma u prostoru. S obzirom na to da nas programere zanima ne samo kako to radi već kako programirati na sastanku će nam se predstaviti Slaven Mišak iz tvrtke S ...

DevUG Karlovac Utorak - 13.12.2016. - 17:45

Dva u jedan: Brzi tečaj za Freelance programere i Bezbolno Flexbox web sučelje

Jeiii! Predstavljamo 20. jubilarni sastanak DevUG Karlovac ;-) Koji će nam začiniti Luka Kladarić i Toni Andrić. Luka će nam dati jedan Freelance crash course. Kako pronaći posao, kako se postaviti u pregovorima, koliko naš posao vrijedi, na koje sve načine možemo primiti isplate, kako je raditi u nas a kako za strance, isplati li se, kako se disciplinirati za raditi od kuće... Sve što se oduvijek ...

DevUG Karlovac Utorak - 8.11.2016. - 18:00

Radionica robotike u Ozlju

Želimo razmjenu znanja i dobru atmosferu koju imamo tijekom naših druženja proširiti izvan Karlovca. Prva takva avantura kreće u Ozlju. Članovi udruge Tehno Oz će nam u prostoru O.Š. Slava Raškaj održati radionicu robotike.

Za radionicu nije potrebno nositi vlastitu opremu.

Još jednom naglašavamo da će se ovo druženje održati na drugoj lokaciji:
https://goo.gl/maps/z6iJcPzDSYB2

Gerilski ...

DevUG Karlovac Utorak - 11.10.2016. - 17:45

O robotima i svjesnim aplikacijama

Dvije intrigantne teme, dva sjajna predavača, dva predavanja. Prvo o aplikacijama koje vide, razumiju, prepoznaju, razgovaraju, prevode, uče…!!! I drugo o robotu koji odrađuje operacije mozga!!! Kao da je Filip K. Dick složio raspored za naš uobičajeni sastanak utorkom. Koji neće biti uobičajen. Ne znam ni sam uz koje bih predavanje stavio više uskličnika. Ali sam siguran da će biti jaaaaako zanim ...

DevUG Karlovac Utorak - 20.9.2016. - 18:00

Druženje tehnoloških stručnjaka se nastavlja

Škola je već počela! Vrijeme da u okviru naših okupljanja nastavimo prenositi novosti vezane za tehnologiju i programiranje. Prvo okupljanje u novoj sezoni ćemo održati uz neformalnu raspravu. Bit će to zagrijavanje za naredna okupljanja, predavanja, radionice i nezaobilazna druženja uz pizzu i piće.

VAŽNO!
Ovo okupljanje održavamo u prostoru Studentskog Centra Karlovac. Ne u prostoru Veleuč ...

DevUG Karlovac Subota - 2.7.2016. - 10:00

Druženje na Korani

Ljeto je! Mijenjamo razvojnu okolinu. Potpuno! Nije .NET nije Java nije FrameworkABC. Nova okolina je rijeka Korana ;-) Vještine koje ćemo savladati ovaj puta su: jutarnja kava uz miris rijeke, plivanje za razbuditi se, roštiljanje, loptanje, badminton, boćanje, opet plivanje samo sada za rashladiti se. Napredna grupa će po želji moći odraditi hodanje po slapu i skokove sa skakaonice.
Ali kako na ...

DevUG Karlovac Utorak - 10.5.2016. - 17:45

O novom kurikulumu Informatike i robotika u praksi u OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj

Sve što ste oduvijek željeli saznati i pitati o novom kurikulumu iz Informatike - poslušajte iz prve ruke jedne od autorica novog kurikuluma profesorice Lidije Kralj. Iskoristite priliku i postavite pitanja koja vas zanimaju. Novi kurikulum potiče procese od računalnog razmišljanja do kreativnog stvaranja.
A kako kreativno stvaranje potaknuti već danas i koliko ono znači djeci kroz primjere iz pr ...

DevUG Karlovac Utorak - 12.4.2016. - 17:45

Radionica 2: izrada igara (Unity3D + Visual Studio + C#)

Zbog velikog interesa i jednoglasnog traženja nastavka radionice ovaj mjesec ponovno organiziramo radionicu na kojoj se izrađuje i programira igra korištenjem alata Unity3D i Visual Studio. U nastavku ćemo zaposliti C# za završetak Crazy Machines projekta koji je započet prošli mjesec.
Dobro došli su svi! I oni koji nisu bili prošli mjesec mogu ovaj put "uletiti" bez problema. Startna točka proj ...

DevUG Karlovac Utorak - 8.3.2016. - 17:45

Radionica: izrada igara (Unity3D + Visual Studio + C#)

A sada nešto posve drugačije! Radionica!!! Donesite laptope i dobru volju, pratite predavača i kreirajte svoju igru. Slaven će nas korak po korak voditi od praznog projekta do 2D igre u stilu Incredible Machines ili Crazy Machines.
Dobro došli su svi! Tko nema predznanja dobiti će pomoć iskusnijih kolega. Ako ne možete uzeti laptop, nema problema. Pridružit ćete se onome tko će ga donijeti. A na ...

DevUG Karlovac Utorak - 9.2.2016. - 17:45

Prvi susreti s programiranjem

U današnjem povezanom svijetu znanje je dostupno "na klik miša". Povezati se sa svojim vršnjacima iz svih dijelova svijeta i usporediti svoje želje, znanja i sposobnosti je lako moguće. Posebno u informatici i tehničkim znanostima. Svi želimo potaknuti mlade da se aktiviraju, da se pokrenu te da steknu znanja i vještine koje će im otvoriti vrata i poslove u danas najtraženijim zanimanjima.
Na pr ...

DevUG Karlovac Utorak - 10.11.2015. - 17:45

Naš programer u Irskoj i NPM, Bower, Gulp, Grunt, Grunf... suvremeni alati u Visual Studiu

Pridružite nam se na 11. sastanku DevUG Karlovac u utorak 10.11.2015.
Ovomjesečni "online" gost je Hrvoje Hudoletnjak koji će nam se javiti iz Irske. Hrvoje je odlučio svoje velemajstorske programerske vještine razvijati u Dublinu i biti će zanimljivo čuti kako se to kuha i radi na projektima koji zahtijevaju brzo razmišljanje i brzo procesiranje.
Uživo ćemo ugostiti Ivana Popeka koji će nam pok ...

DevUG Karlovac Utorak - 13.10.2015. - 17:45

10. sastanak DevUG Karlovac

Pridružite nam se u utorak 13.10.2015 na jubilarnom :-) 10. sastanku DevUG Karlovac.
Ovu jesen smo odlučili dati riječ i našim ljudima u inozemstvu koji rade u tvrtkama čije tehnologije "trošimo". Prvi nam je gost Jakob Werner koji će nam se javiti iz Norveške. Jakob se zaposlio u Microsoft razvojnom centru pa iskoristite ovu priliku da mu postavite pitanja o životu i radu izvan Hrvatske.
Drug ...

DevUG Karlovac Utorak - 8.9.2015. - 18:00

9. sastanak DevUG Karlovac

Ljetovanje je iza nas pa je vrijeme da se ponovno okupimo nakon ljetne stanke. Početak je to naše druge sezone. Prvo okupljanje ćemo održati uz neformalnu raspravu o novostima u svijetu thenologije kojom se bavimo. Bit će to zagrijavanje za naredna okupljanja u uhodanom formatu sa po dvije teme i nezaobilaznim druženjem uz pizzu i piće.

VAŽNO!
Ovo okupljanje održavamo u prostoru Studentskog Ce ...