DevUG Zagreb

Prijavi u grupu

Visual Studio za timove i ekstendere

DevUG Zagreb - Četvrtak - 25.5.2017. – 17:30

Sve u znaku Visual Studija!

Agenda

17:30 - 17:45

Okupljanje

17:45 - 17:55

Uvod i tekuće informacije

Domagoj Pavlešić , Toni Petrina , Jerislav Bobić

17:55 - 18:40

Najbolje prakse u razvoju proizvoda pomoću Git-a i Visual Studio Tim Servisa

Matija Hanžić

Cilj predavanja je prikazati neke od glavnih karakteristika Git-a na Visual Studio Team Services (VSTS). Tijekom predavanja objasnit će se zašto bi postojeći korisnici Team Foundation Version Control-a (TFVC) trebali razmisliti o migraciji na Git, te koji izazovi očekuju korisnike prilikom migracije s TFVC-a na Git kako bi uspješno sačuvali kompletnu povijest svojeg projekta. Također, bit će predstavljene najbolje prakse koje sugeriraju kako uz Git olakšati upravljanje kodom tijekom životnog vijeka nekog projekta. Kao primjer, poslužit će višegodišnji projekt na kojem će biti demonstrirano koje su najbolja rješenja za posložiti Git brancheve koje omogućavaju daljnji razvoj novih značajki kao i laki pristup prethodnim verzijama koda za izradu zakrpa. Kraj predavanja bit će rezerviran za mogućnosti integracije s VSTS da bi operacije poput pull request mogle obavljati što efikasnije.

18:40 - 19:25

Visual Studio Extensibility - što kad Visual Studiju nešto fali?

Kornelije Petak

Visual Studio je IDE za razvoj najrazličitijih vrsta projekata (.NET aplikacije, Windows servisi, ASP.NET, mobilne aplikacije, igre...), u cijelom spektru programskih jezika (C++, C#, VB.NET, Javascript, TypeScript, Python i dr.). Međutim, iako posjeduje doista zavidan skup mogućnosti, ponekad se čini da mu ipak nešto fali. Ali nije sve propalo – u priču ulazi VS Extensibility!

Ideja je da u 5-10 minuta saznate osnovne koncepte i mogućnosti proširenja Visual Studija, a zatim kroz lagani demo pogledate nekoliko VS proširenja koje netko stvarno i koristi. Za svako od proširenja vidjet ćete na kojim se konceptima temelji i dobiti osnovnu ideju kako to isprogramirati. Tko zna, možda i vi dobijete ideju za neko vlastito proširenje.

19:25 - 20:00

Kalorično druženje