DevUG Rijeka

Prijavi u grupu

Umjetna inteligencija - kreiranje aplikacija koje vide, razumiju, razgovaraju, uče...

DevUG Rijeka - Četvrtak - 30.3.2017. – 18:00

Kreiranje aplikacija koje vide, razumiju, prepoznaju, razgovaraju, prevode, uče... Sve to je moguće već i danas! Dođite i saznajte kako.

Agenda

18:00 - 18:15

Uvodna riječ

Berislav Nižić

Uvodna riječ i novosti u DevUG Rijeka.

18:15 - 19:30

Umjetna inteligencija nama na raspolaganju

Berislav Nižić

Aplikacije koje vide, razumiju, prepoznaju, razgovaraju, prevode, uče... Koristimo ih svakodnevno, bili toga svjesni ili ne - od Googleovog automatskog prevoditelja pa sve do Amazonove Alexe. No koliko je složeno pisati vlastite aplikacije s umjetnom inteligencijom? Je li to nama "običnim programerima" uopće moguće? Je, moguće je :-) Microsoft Cognitive Services čine vrlo naprednu umjetnu inteligenciju lako dostupnom svima. Riječ je o skupu servisa u Oblaku koje jednostavno možemo koristiti u našim aplikacijama i time im dati dašak ljudskih karakteristika. Bero će s nama podijeliti što je naučio u radu s Microsoft Cognitive Serviceima. Raspoznavanje osjećaja i govora, analiza sadržaja slika i još puno puno toga.

19:30 - 19:35

Dodjela licence za ReSharper

Berislav Nižić

JetBrains sponzorira našu grupu jednom licencom za ReSharper Ultimate po susretu. Dođi i vidi jesi li baš ti taj sretnik koji će dobiti licencu :-)

19:35 - 21:00

Iće i piće

Druženje uz pizzu, pivo, colu, grickalice, čokoladu itd.