DevUG Karlovac

Prijavi u grupu

React i ASP.NET Core JavaScript Services - kombinacija iz snova

DevUG Karlovac - Utorak - 9.5.2017. – 18:00

Kakva je budućnost izgradnje modernih web aplikacija? Zašto danas koristiti bilo koji SPA framework za izradu web aplikacija? Kako zadržati produktivnost i "izbacivati" funkcionalnosti kakve se danas očekuju. Kroz dva povezana predavanja Toni Petrina i Dobriša Adamec pokazati će kako danas iskoristiti ASP.NET Core okruženje za serverski dio priče, JavaScript Services kao poveznicu prema JavaScript svijetu bilo kojeg okusa i React kao izabranu klijentsku biblioteku.
Ako do sada niste imali vremena ili se zbog kompleksnosti niste usudili prebaciti na razvoj klijentskih web aplikacija ovo predavanje će vas ohrabriti da već dan iza krenete u svijet Reacta, Angulara i drugih popularnih SPA razvojnih tehnika.

Agenda

18:00 - 18:25

ASP.NET Core JavaScriptServices

Dobriša Adamec

Angular, React, Knockout, Aurelia, Vue... JavaScript okusi su osvojili stolove suvremenih aplikacija gdje danas uobičajeno ciljaju najviše ocjene. Ali za osvojiti Michellin zvjezdice nije dovoljno "to" uobičajeno. Već bolje. I brže. I ukusnije! A tu je kuhinja bitna - od izbora vrhunskih sastojaka preko organizacije pa do načina na koji se nosi na stol - svaki je dio procesa ključan.
Na predavanju kuhamo sa ASP.NET Core JavaScriptServices - skupom tehnologija koje guraju ASP.NET Core na vrh serverskih web okruženja za posluživanje modernih SPA JavaScript aplikacija. JavaScriptServices se sastoje od vrhunskih sastojaka: predrenderiranje na serveru, "hot module replacement", webpack procesi uključeni u razvoj, "cache priming", "lazy loading", generatori, predlošci, integracija klijentskih i serverskih ruta i validacije, pozivi NPM paketa kroz runtime, izvršavanje JavaScript koda na serveru... Svašta nešto zar ne? Zapravo ovako nabrojano zvuči šturo i suhoparno. I zato dođite na predavanje da ove suhe riječi pretvorimo u zanimljivi objed. I pokažemo kako uz pomoć ASP.NET Core JavaScriptServices vrhunski servirati JavaScript SPA aplikacije.

18:30 - 19:30

React i ASP.NET Core - kombinacija iz snova

Toni Petrina

ASP.NET već dolazi s Razorom - sloj zadužen za prezentaciju. Zašto bi onda zamijenili cijeli sloj sa SPA frameworkom poput ReactJSa? Štoviše, zašto bi React koristili na ASP.NETu umjesto na Node.js-u? Ako vas zanima budućnost razvoja modernih web aplikacija, ovo predavanje je za vas. Vidjet ćete kako doći do neviđene produktivnosti koristeći cijeli node ekosustav s centrom u ASP.NETu i vama poznatom frameworku.

19:30 - 22:00

P&P - druženje uz pizzu i piće