EDU IT Pro

Prijavi u grupu

Prilagodbe i upiti u Operations Management Suite (OMS)

EDU IT Pro - Petak - 26.5.2017. – 14:00

Microsoft je kreirao izdašan broj unaprijed definiranih pogleda i vizualizacija prema prikupljenim podacima koji se nalaze u bazi Operations Management Suite servisa. Navratite na predavanje da naučiti prilagoditi i kreirati vlastite poglede na podatke iz Operation Management Suite-a (OMS)

Agenda

14:00 - 14:15

Uvodna riječ i novosti iz Srca

Iva Jarec , Tomislav Lulić , Romeo Mlinar

Aktivnosti Microsoft zajednice, Aktivnosti Srca, najave događanja i noviteta

14:15 - 15:15

Prilagodbe i upiti u Operations Management Suite (OMS)

Marin Frankovic

Microsoft je kreirao izdašan broj unaprijed definiranih pogleda i vizualizacija prema prikupljenim podacima koji se nalaze u bazi OMS servisa. Na ovom predavanje će te naučiti kako prilagoditi i kreirati vlastite poglede na podatke koje OMS prikuplja s vaših poslužitelja, aplikacija ili mrežne opreme. Naučiti će te koja je razlika između ugrađenih rješenja, partnerskih rješenja koje se naplaćuju i vlastitih vizualizacija prikupljenih podataka.

BIOGRAFUJA PREDAVACA:
Nakon diplome na sveučilištu počeo je raditi u Algebri, kao konzultant za virtualizaciju, infrastrukturu i cloud computing te kao trener za Microsoft tečajeve i IBM ACE. Kasnije postaje voditelj katedre za operativne sustave i predavač na nekoliko kolegija na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. U lipnju 2008., postaje jedan od voditelja Microsoft IT Pro korisničke grupe. Pet godina zaredom, Microsoft mu dodjeljuje MVP titulu za područje upravljanja serverskom i cloud infrastrukturom. Od 2014. godine zaposlen je u tvrtki Microsoft Hrvatska kao specijalist za tehnološka rješenje podatkovnih centara. Glavni interesi su mu Microsoft Azure, virtualizacija i konsolidacija temeljena se na Microsoftovim operacijskim sustavima te Systems Center aplikacijama. Slobodno vrijeme provodi s obitelji i prijateljima te ponekoj sportskoj aktivnosti.

15:15 - 16:00

Mingling i networking - Druženje uz kalorije i čit-čet