EDU IT Pro

Prijavi u grupu

Microsoft Hyper-V Server 2016

EDU IT Pro - Četvrtak - 13.4.2017. – 14:00

Nova zvijezda na predavačkom nebu... Dario Štefek. Pozdravimo po prvi puta Darija kao predavača. Ne može se reći da čovjek nema u nogama IT posla.
Pričati će o Hyper-V serveru, Microsoft Hyper-V Server 2016 je u potpunosti besplatan hypervisor s funkcionalnostima identičnim onima u Server Standard / Datacenter verzijama.
Navratite i podržite Darija kojeg ćemo, siguran sam, još viđati sa predavačke strane.

Agenda

14:00 - 14:15

Uvodna riječ

Iva Jarec , Tomislav Lulić , Romeo Mlinar

Aktivnosti Microsoft zajednice, Aktivnosti Srca, najave događanja i noviteta

14:15 - 15:15

Microsoft Hyper-V Server 2016

Dario Stefek

Manje tvrtke, a često i tvrtke srednje veličine (u hrvatskim okvirima) često nemaju financijska sredstva koja bi pokrila skupe alate za nadzor i upravljanje virtualnim okolinama, ali svakako imaju potrebnu za virtualnim okruženjem. Microsoft Hyper-V Server 2016 je u potpunosti besplatan hypervisor s funkcionalnostima identičnim onima u Server Standard / Datacenter verzijama.
Nakon instalacije Hyper-V Server 2016 platforme (next – next – finish) pozabaviti ćemo se konfiguriranjem i podešavanjem. Za sve koji nevoljko pokreću command prompt, a PowerShell im je nužno zlo, pokazati ćemo kako upravljati i nadzirati Hyper-V Server 2016 sustav kroz grafičko sučelje pomoću Remote Server Administration Tools for Windows 10.

15:15 - 16:00

Mingling i networking - Druženje uz kalorije i čit-čet

Materijali sa događanja

Fotografije sa događanja