DevUG Karlovac

Prijavi u grupu

Kako pokrenuti startup i Visual Studio torta

DevUG Karlovac - Utorak - 14.3.2017. – 17:45

Start me up! Iliti kako pokrenuti startup, tema je o kojoj će nam iz svojega iskustva pričati Andrej Radinger. Andrej je jedan od najdugovječnijih nositelja Microsoft Most Valuable Professional titule i istaknuti predavač na nebrojenim tehnološkim konferencijama. Životni put ga je bacio u nemilosrdni svijet osnivanja i vođenja "startup" tvrtke a priča je interesantna i šire od našeg programerskog svijeta.
U malo čiste tehnologije vratit će nas Ivan Curić pregledom novosti u tek izašlom Visual Studio okruženju. Ivan je rođeni developer koji po cijele dane ne diže nos iz programerskih alata i tako skupljena iskustva dijeli nesebično na konferencijama u regiji pa je tako najpozvaniji da nam pokaže što mu se najviše sviđa u novoj verziji razvojnog alata.
I to nije sve! S obzirom na godišnjicu koju Visual Studio upravo doživljava pripremite se za slatko iznenađenje!

Agenda

17:45 - 18:00

Okupljanje

18:00 - 18:20

Visual Studio 2017

Ivan Curić

Na dan pisanja objave izlazi nova verzija Visual Studio alata. Alata u kojem neki od nas rade još od 1997. godine. 20 godina s nama! Za razliku od prijašnjih vremena kada su se nove verzije dočekivale širom otvorenih očiju i s velikim zanimanjem današnji ubrzani razvoj i stalne male nadogradnje su pomalo ugasile te nekadašnje "gušte". Ipak! Ipak!!! Bacimo pogled na novosti koje nadogradnja nosi, prednosti koje su ugrađene, ubrzanja koja ostvaruje. Ivan Curić će nam pokazati kroz niz kratkih demo primjera kako biti brži i bolji u novome alatu.

Ivan Curić je magistar informatike i Development Program Manager u tvrtki CITUS d.o.o. gdje se brine o cjelokupnom životnom ciklusu proizvoda unutar Conference@Net platforme. Iskustvo je do sada stekao na nekoliko važnih projekata, a područja od najvećeg interesa su mu razvoj multiplatformskih mobilnih aplikacija pomoću Xamarin-a, te razvoj Kinect i web aplikacija. Upoznat je s gotovo svim razvojnim okolinama i alatima, a posebnu strast ima prema Microsoft tehnologijama u kojima i razvija većinu svojih rješenja. Ivan je MCT i EUCIP certificiran, te je predavač na konferencijama MobilityDay, KulenDayz, CASE, WinDays i MS NetWork. Autor je nekoliko stručnih radova iz područja programskog inženjerstva, a održao je i nekoliko pozvanih predavanja na kolegijima TVZ-a i FOI-a.

18:20 - 19:20

Kako pokrenuti startup

Andrej Radinger

Razmišljate o pokretanju startupa, imate odlicnu ideju i milijun pitanja. Kako naci ljude, kako naci prostor, kako naci financije, kako preživjeti, kako provjeriti hoce li netko kupovati proizvod, kako se ubaciti u akcelerator, kako preživjeti, kako pricati sa investitorima i kako uopce doci do njih, kako se pripremiti za pitch.... Ovo predavanje nece dati odgovore na sva vaša pitanja, ali ce vam kroz pricu jednog startupa ispricati sve korake koje smo prošli u godinu dana, preživjeli, pitchali, prošli akcelerator, našli investitore.....

Andrej Radinger je nositelj titule Microsoft Most Valuable Professional (MVP) Windows Development., bavi se proučavanjem, razvojem i implementacijom Microsoftove mobilne tehnologije od njenih najranijih početaka. Sudjelovao je u mnogim projektima vezanima uz mobilnost te je prošao kroz sve uloge u projektima – savjetnika, programera, voditelja obuke, voditelja projekata, vozača, skladištara... Iskustvo je stjecao radeći u nekoliko domaćih tvrtki te na temelju desetgodišnjeg iskustva, početkom 2006. pokreće vlastitu tvrtku, koja se bavi savjetovanjem, obukom i razvojem, ponajprije za mobilna rješenja, ali i šire, primjerice za pametna klijentska rješenja. Andrej je redoviti predavač na Microsoftovim konferencijama u regiji i TechEdu. Aktivni je član MS zajednice u Hrvatskoj. U slobodno vrijeme bavi se nogometom te sviranjem i pjevanjem po vatrogasnim zabavama.

19:20 - 22:00

P&P - druženje uz pizzu i piće