DevUG Rijeka

Prijavi u grupu

Izrada igara u Unityju

DevUG Rijeka - Četvrtak - 20.4.2017. – 18:00

Ovaj puta će nam Slaven, gost iz Karlovca, predstaviti Unity na konkretnim vlastitim primjerima. Unity je, uz Unreal Engine, svako najpopularniji game engine današnjice.

Agenda

18:00 - 18:15

Uvodna riječ

Berislav Nižić

Uvodna riječ i novosti u DevUG Rijeka.

18:15 - 19:30

Izrada igara u Unityju

Slaven Vujnović

Unity je, uz Unreal Engine, svako najpopularniji game engine današnjice. Popularnost je stekao mogućnošću izrade profesionalnih 2D i 3D igara i 3D aplikacija na vrlo jednostavan način. Uz malo programerskog umijeća i vi možete napraviti vlastitu igricu u Unityju :-) Uz jednostavnost, Unity je i multiplatformski engine. Jednom napisana, vaša će igra odmah biti dostupna i na desktopu, webu, pametnim telefonima, XBoxu, ...

Slaven će nas uvesti u svijet Unityja na konkretnom primjeru igre slične legendarnim Incredible Machines. A ako nam se Unity svima svidi, tko zna, možda napravimo i radionicu izrade igara sličnu onoj vrlo posjećenoj koju su Karlovčani uspješno organizirali ;-)

Za one od vas koje se smatraju preozbiljnima za igrice (ukoliko takvih uopće ima :-)) Unity se uspješno nametnuo i u izradi 3D programa, napredne vizualizacije, virtualne stvarnosti, robotike i sl.

19:30 - 19:40

Dodjela cool nagrada

Katarina Volarić Nižić

Sretni dobitnici će osvojiti neku od cool i korisnih nagrada...

19:45 - 21:00

Neformalno druženje uz pizzu

Zanimljivo i ugodno druženje uz pizzu i piće. :-)