DevUG Zagreb

Prijavi u grupu

Ionic + Microservices

DevUG Zagreb - Srijeda - 27.9.2017. – 17:30

Nova sezona kreće sad!

Agenda

17:30 - 17:45

Okupljanje

17:45 - 17:55

Uvod i tekuće informacije

Domagoj Pavlešić , Toni Petrina

17:55 - 18:40

Izrada cross-platform mobilnih aplikacija - Ionic

Ivan Karačić

Mobilne aplikacije zauzimaju sve veći dio našeg svakodnevnog života te je i njihov razvoj postao jedan od najbrže rastućih grana IT-a. Budući da na tržištu imamo različite platforme (Android, iOS) i njihove verzije postavlja se pitanje kako ih sve pokriti.

Jedan od načina je izrada višeplatformskih aplikacija pomoću Ionica. Ionic je framework baziran na HTML5 i namijenjen je izradi hibridnih mobilnih aplikacija. U ovom predavanju, Ivan će nam na konkretnom primjeru pokazati kako napraviti mobilnu aplikaciju koju možete pokrenuti na Android i iOS uređajima. Pričat ćemo dosta i o prednostima i nedostacima u odnosu na izradu aplikacije ciljano za određenu platformu.

18:40 - 19:25

Microservices - Do One Thing, and Do It Well

Luka Gospodnetić

Svijet mikroservisa ima za cilj izradu velikih, kompleksnih i dugovječnih aplikacija pomoću potpuno neovisnih komponenata koje zajednički čine savršeno funkcionalni i čvrsti sustav. Dođite na ovo predavanje i poslušajte o tome što su mikroservisi, kako ih se koristi te koja su iskustva u praksi. Kako bi sve to dodatno začinili, pozabaviti ćemo se i sa jednim od najvećih projekata u Europi - Digitalnom transformacijom Hrvatskog Telekoma i kakva je njegova poveznica sa mikroservisnom arhitekturom.

19:25 - 20:00

Kalorično druženje