DevUG Osijek, Academic Osijek

Prijavi u grupu

Arhitektura i Životni Ciklus Aplikacija - 79. Sastanak MsCommunity Osijek

DevUG Osijek - Četvrtak - 9.11.2017. – 17:30

Microsoft Community u suradnji s Microsoft Hrvatska i BIOS Poduzetničkim Inkubatorom organizira skup Microsoft Community Developers grupe korisnika u Osijeku

Prijave za sastanak grupe na novoj adresi: https://www.meetup.com/Microsoft-Developer-User-Group-Osijek/events/244863500/

Agenda

17:30 - 17:45

Okupljanje i registracija

17:45 - 18:00

Uvodna Riječ

Bernardin Katic


18:00 - 18:45

Što s aplikacijama nakon puštanja u produkciju?

Dalibor Raičković

Mjesecima razvijamo softversko rješenje, nakon dosta truda i muke završavamo ga, puštamo u produkciju i što sada? Što je sljedeće? Nikako ne želimo da ode u zaborav. Tome će pridonijeti i korisnici našeg softverskog rješenja sa prijavom eventualnog problema ili pak novim zahtjevima. Možemo li na neki način reagirati i prije nego nam korisnici prijave dotični problem? Kako podržati staru verziju ukoliko je nova već aktivna i što napraviti sa korisnicima koji ipak ne žele nadogradnje? Sve ovo je moguće, ali kako? Na ovome predavanju saznati ćemo odgovore na ova pitanja, koji su nam alati dostupni i koje su nam sve mogućnosti otvorene. Također, dio predavanja posvetit ćemo i tome kako dio ovog procesa provesti kroz samu Azure platformu. Pridružite se ovom predavanju. Vidimo se!

18:45 - 19:30

Software arhitektura za developere

Bernardin Katic

Trebaju li se developeri razumjeti arhitekturu sustava ili trebaju biti masteri njegovog dizajna. Što je u stvari arhitektura, a što dizajn software-a? Da li stvarno bitna optimalna arhitektura sustava ili je puno bitniji time-to-market? Razumiju li to krajnji korisnici koji financiraju razvoj?

Na predavanju namjenjeno developerima ćemo na jednostavan način, bez previše teorije predstaviti razne arhitekture, od klasnične layered to microservices arhitekture i probati uz diskusiju naglasiti prednosti i mane svake od njih. Objasniti ćemo i SOLID software dizajn principe i podijeliti iskustva.

19:30 - 20:30

Pizza, Pivo, Chalk & Talk