DevUG Čakovec

Prijavi u grupu

63. sastanak SQL/DEV UG Čakovec-Varaždin

DevUG Čakovec - Ponedjeljak - 28.11.2016. – 18:00

Nastavljamo sa UI temama. Ratko će nam ovaj put prićati o TypeScriptu, Microsoftovoj implementaciji JavaScripte, te o naprednim tehnikama Angular verzija 2. Pridružite nam se.....

Agenda

18:00 - 18:45

TypeScript - the next gen JavaScript

Ratko Ćosić

Dovoljno je reći kako TypeScript postaje standardni jezik modernih client-side aplikacija, jer predstavlja nadskup mogućnosti JavaScripta temeljenog na ECMA Script 2015 standardu. Ali on pruža daleko više, uz uporabu svih mogućnosti jezika, razvoj TypeScript aplikacija sve više nalikuje kvaliteti razvoja klasičnih serverskih jezika kao što su C# i Java. Saznajte kako je strukturiran TypeScript i što sve možete iskoristiti iz ovog dinamičnog jezika već danas.

19:15 - 20:00

Angular 2 - advanced day

Ratko Ćosić

U ovom predavanju prikazat će se neke od razvijenijih tehnika Angular 2 frameworka, kao i neke važne teme pri razvoju Angular 2 aplikacija. Na meniju je: Angular CLI - moćni command-line alat kojim vrlo lako možemo započeti raditi aplikacije, integracija s Visual Studiom 2015 kao vrhunskom kombinacijom bogatog editora i podrške, novim featurima kao što su animacije i novi routing system, rad s web servisima i prilagođenim direktivama te na kraju, saznat ćete kako efikasno deployati Angular 2 aplikaciju koristeći task runnere i webpack.