Academic Osijek

Prijavi u grupu

3. sastanak - Game development & UX

Academic Osijek - Utorak - 6.6.2017. – 18:00

Ako ste se pitali kako postati game developer, koja su vam znanja za to potrebna i odakle krenuti, ili vas pak zanima kako kreirati odlično korisničko iskustvo i dizajnirati oku ugodna rješenja, pridružite nam se na ovom MsCommunity Academic predavanju.

Savjete iz prve ruke o temi game developmenta možete čuti od našeg MSP-a Lea Tota. Leo je, nakon dugogodišnjeg iskustva u tom području, odnedavno postao ponosni vlasnik prvog game development studija u Osijeku (Void Main Studio).

U drugom dijelu predavanja, imat ćete priliku čuti još jednog mladog i uspješnog poduzetnika – Andreja Mlinarevića, vlasnika tvrtke Prototype. Andrej će objasniti kako primijeniti modernu tehnologiju u kreiranju odličnog korisničkog iskustva za web i mobilne aplikacije.

Predavači će, naravno, proći kroz primjere i raspravljati o primjeni tehnologija u praksi.

Dođite, družite se s nama, saznajte nešto novo i postavite pitanja koja su vas oduvijek zanimala. Veselimo se vašem dolasku!

Vidimo se na FERIT-u 6. lipnja 2017. u dvorani 2-31 s početkom u 18.00h.

Agenda

18:00 - 18:05

Uvodna riječ

18:05 - 18:50

Kako početi s game dizajnom i game developmentom?

Leo Tot

Mnogo je iluzija oko ove tematike, naročito u doba kada je zaista lagano pronaći alate i materijale za učenje online. Rezultat toga često zna biti negativan. Veliki broj ljudi nađe se u situaciji da nakon prvih par sati ili dana zapnu s razvojem, jer ne znaju što bi trebao biti idući korak ili ne znaju kako zaokružiti cjelinu.

Stoga ćemo u ovom predavanju kroz 45 minuta pokušati razjasnit cjelokupni proces izrade videoigara te ga podijelit na konstruktivne cjeline. Cilj predavanja je zapravo olakšati život budućim game developerima.

18:50 - 19:15

Chalk & talk

Pizza & osvježenja

19:15 - 20:00

Engineering user experiences

Andrej Mlinarević

Inženjeri imaju ključnu ulogu u kreiranju korisničkog iskustva za web i mobilne aplikacije. Iduća generacija proizvoda zasniva se na modernom načinu unosa podataka poput prepoznavanja glasa ili pokreta. Svi podaci se danas obrađuju uglavnom uporabom machine learninga, a istovremeno je prisutna primjena umjetne inteligencije kroz chat botove. Pronađite nadahnuće u primjeni tek nadolazeće tehnologije i započnite s kreiranjem svoje budućnosti!