DevUG Osijek, Academic Osijek

Prijavi u grupu

2. sastanak - machine learning & big data visualization

DevUG Osijek - Utorak - 16.5.2017. – 18:00

Pozivamo vas na predavanja u organizaciji Microsoft Student Partnera i MsCommunityja Osijek.

Ovoga puta donosimo pregled trenutno najaktualnijih tema iz svijeta tehnologije. Raspravljat ćemo o primjeni umjetne inteligencije i obradi velike količine podataka. Možete saznati što je o tim temama rečeno na ovogodišnjoj WinDays konferenciji.

Predavači će proći kroz primjere i raspravljati o primjeni tih tehnologija u praksi.
Dođite, saznajte nešto novo i postavite pitanja koja su vas oduvijek zanimala.

Vidimo se na FERIT-u u dvorani 2-31 :)!

Agenda

18:00 - 18:05

Uvodna riječ

Mateja Hržica

18:05 - 18:35

Machine learning u praksi

Stefani Majić , Fran Glavota

Što to Jarvis, Wall-E, David iz A.I. imaju zajedničko? Strojno učenje ili Machine Learning. U posljednje vrijeme sve više možemo čuti o pametnim aplikacijama koje vide, razumiju te u konačnici donose i odluke na osnovu modela kreiranih od različitih algoritama. Doba umjetne inteligencije polako, ali sigurno dolazi na svoje. U ovom sessionu upoznat ćemo se s pojmom Machine Learninga, kako nam je svima dostupan te neke zanimljive savjete za daljnje proučavanje. Kroz primjer iz stvarnoga života, pokazat ćemo vam kako Machine Learning možemo koristiti u svim segmentima gospodarstva, od Facebookova prepoznavanja lica preko raznih optimizacija u distribucijskim lancima i energetici, medicine pa čak i do ljudskih resursa.

18:40 - 19:10

Uvod u analitiku uz Power BI

Ivan Marković

Stručnjaci se slažu kako su zanimanja obrade, modeliranja i analitike velikih količina podataka zanimanja budućnosti (dobrim dijelom i sadašnjosti). Poslovi u IT-u nisu vezani isključivo za izradu aplikacija nekog tipa. Na ovom predavanju približit ćemo posao analize i vizualizacije podataka kroz Microsoftov alat Power BI koji služi upravo tome. Power BI je snažan alat za vizualizaciju podataka kojim možete jednostavno analizirati podatke i izraditi određene reporte. Dakle, generalno o analizi podataka, poslovima obrade i analize velikih količina podataka i uvod u alat Power BI. Vidimo se!

19:10 - 19:30

Chalk&talk

Druženje uz pizzu i osvježenja.