Academic Osijek

Prijavi u grupu

1. sastanak - Odabir prave tehnologije

Academic Osijek - Četvrtak - 20.4.2017. – 18:00

Nakon uspješnog otvaranja nove user grupe namijenjene akademskim građanima, krećemo s prvim sastankom i konkretnim temama.

Pozivamo vas na zanimljivo predavanje u organizaciji Microsoft Student Partnera i MsCommunityja Osijek. Saznajte kako odabrati pravu tehnologiju i prođimo zajedno kroz odabrane primjere.

Agenda

18:00 - 18:30

TypeScript - jump right in

Blaž Jurišić, MSP

TypeScript je besplatan open - source multi - paradigm jezik izrađen i održavan od strane Microsofta. Napravljen je kao superset JavaScripta omogućujući mu objektno orijentiranu paradigmu te samim tim upotrebu u većim aplikacijama. Primjenjiv je na raznim popularnim platformama kao što su Node.js za server-side, te Angular za client-side.

U predavanju ćemo proći osnove jezika te pokazati jednostavnije primjene na jednoj od platformi.

18:30 - 19:00

Odabir prave tehnologije - fizički vs virtualni serveri vs containeri

Ivan Turk, IT Pro

Zamislite da morate srušiti drvo nožem i narezati uskršnju šunku sjekirom...
Može se, ali koliko je praktično?

U IT svijetu je danas dostupno cijelo more tehnologija, odabir prave tehnologije utječe na fleksibilnost, pouzdanost, skalabilnost i cijenu IT sustava. U predavanju ćemo napraviti pregled tri najčešća načina na koja možemo upogoniti neku aplikaciju, na fizičkim serverima, na virtualnim serverima ili u containerima, uz pregled mana i prednosti svake od tehnologija.

Ne budi informatički Antun Tun, dođi na predavanje!!!

19:00 - 19:30

Chalk & talk

Pizza, grickalice i osvježenja